Omgeving

 

De vakantiewoning ligt in een prachtige omgeving met tal van activiteiten om te ondernemen. Van het verkennen van het Nationaal Park Hoge Kempen per fiets of wandelen tot watersporten in de Maas. Er is voor elk wat wils.

 

WANDELEN IN Bergerven

In de noordelijkste punt van de Hoge Kempen - tussen Maaseik en Dilsen-Stokkem - ligt Bergerven, een voormalige grindwinning omgevormd tot meren waar natuur terug ruimte krijgt. Het landschap geeft rust en inspiratie. Beheerder Limburgs Landschap zet grote grazers in voor de beheer van het gebied.

 

De startplaats 'Kapel van de Weerstand' is de meest centrale startplaats voor een verkenning van het natuurgebied Bergerven. Hier zijn er 8 uitgestippelde wandelroutes tussen 2 en 15 km. Je mag je in het wandelgebied Bergerven verwachten aan een voormalige grindgroeve, waterplassen, een kanaal, steile hellingen, dennenbossen en konikpaarden.


Fietsen Langs de maas

In het oosten van Limburg is de Maas baas! De rivier schuurde door de eeuwen heen haar weg doorheen de prachtige vallei en gaf zo de natuur op verschillende plekken vrij spel. De Maasvallei is één van de droogste en zonnigste regio’s van West-Europa. De specifieke bodem van kiezel en grind brengt heel wat moois voort, van geurende kruiden tot sierlijke wijnranken die met hun wortels in de oevers van de Maas al het goede uit deze unieke terroir omzetten naar onderscheidende producten voor fijnproevers. Proef van het Maasland bij één van de wijndomeinen langs de route of op een zonnig terrasje, steek de rivier over naar Nederland met de veerpontjes, maar geniet vooral van kilometers fietsen over eindeloze oevers afgewisseld met enkele culturele toppers. De fietsroute 'Waar de Maas baas is' passeert bij onze vakantiewoning. Stap 's ochtends op de fiets en maak een mooie route door het Maasland.

Kies je liever zelf jouw fietsroute? Ga dan met de online fietsrouteplanner aan de slag om jouw route uit te stippelen. Je weet meteen hoeveel kilometer jouw tocht is en welke knooppunten je passeert. Daarnaast kan je aanduiden wat je nog meer op de kaart wilt zien: het dichtstbijzijnde fietsverhuurpunt, het adres van de ideale startplaats, een fietscafé dat niet te ver van je route afligt. Dat verschijnt allemaal op de kaart. Daarna kan je jouw route daarna downloaden als gpx-bestand, afdrukken of delen met vrienden.


winkelen in Maasmechelen village

 

Meer dan 100 boetieks, vier restaurants en onweerstaanbare prijzen: er zijn zoveel redenen voor een bezoek aan Maasmechelen Village.